Przesiej mąkę do szerokiej miski. Zrób w środku wgłębienie, a następnie wbij do niego jajka, dodatkowe żółtka oraz sól. Roztrzep jajka widelcem, a później stopniowo zagarniaj do środka mąkę, cały czas roztrzepując. Kontynuuj, aż do wymieszania całej mąki z jajkami.
Przenieś ciasto na stolnicę podsypaną mąką i zagniataj je przez 8 minut. Ciasto powinno być dość twarde, a przy tym delikatnie sprężyste.
Zawiń w plastikowy woreczek wyrobione ciasto i odstaw je na ok. 90 minut.
Po tym czasie wyjmij je z worka i podziel nożem na 4 równe części. Każdą z nich rozgnieć najpierw dłonią na placek o grubości około 5 mm, a później parokrotnie przepuść przez maszynkę do wałkowania makaronu. Zacznij od najszerszego ustawienia, a zakończ na najcieńszym.
Cienko rozwałkowane ciasto pokrój na płaty lasagne. Ułóż je na stolnicy, każdorazowo podsypując mąką, aby się nie sklejały.
Świeżo przygotowanego makaronu nie musisz podgotowywać przed przyrządzeniem lasagne. Jeśli zdecydujesz się wykonać go wcześniej, możesz go trzymać w lodówce przez 1–2 dni albo zamrozić na dłuższy czas.