Aplikacja
Prażone orzechy włoskie
 

Prażone orzechy włoskie

Opublikowano 22.10.2023

Jeśli szukasz pomysłu na zdrową i smaczną przekąskę, która zachwyci Twoich gości, mamy dla Ciebie idealne rozwiązanie. Prażone orzechy włoskie to nie tylko pyszny i chrupiący dodatek do wielu potraw, ale także źródło cennych składników odżywczych. Dowiedz się, jak w prosty sposób przygotować orzechy, które sprawią, że każde spotkanie będzie wyjątkowe!

Łatwo
Średnia 0.0/5 (0 głosów)
1. Przygotuj orzechy

Orzechy włoskie umyj i osusz na papierowym ręczniku.

2. Podsmaż orzechy

W dużej patelni rozgrzej olej.Wrzuć orzechy na patelnię i smaż przez około 10 minut, mieszając co jakiś czas, aż się zarumienią.

3. Dopraw całość dowolnym dodatkiem

Posyp solą, pieprzem i innymi przyprawami według uznania. Jeśli jesteś zwolennikiem słodkich przekąsek, możesz zastąpić je cukrem lub miodem.

4. Przechowuj w pojemniku

Prażone orzechy włoskie przechowuj po wystudzeniu w szczelnym pojemniku.

Czas całkowity 13 min
Porcja 4
Przygotowanie 3 min
Gotowanie 10 min
Składniki
4
2 szklanki (ok. 500 g) orzechów włoskich Auchan,
2 łyżki masła,
sól, pieprz, papryka słodka lub ostra (lub inne przyprawy).