Przepis na smażoną brukselkę w migdałach
Opublikowano 04.10.2023Lubisz nieoczywiste połączenia smakowe? Sprawdź tę efektowną propozycję na to, co zrobić z brukselki. Tylko dwa składniki – ale efekt gwarantowany.
Wymyj, oczyść i obierz brukselkę z zewnętrznych liści. Większe warzywa przetnij na pół.
Włóż brukselkę do naczynia żaroodpornego, skrop oliwą, przypraw solą i pieprzem. Piecz przez około 30 minut, w razie potrzeby przykryj folią aluminiową.
Na patelni rozgrzej masło i upraż na niej migdały.
Do miseczki przełóż upieczoną brukselkę i posyp migdałami. Przypraw do smaku.
I voilà!

Przepis na smażoną brukselkę w migdałach
Opublikowano 04.10.2023Lubisz nieoczywiste połączenia smakowe? Sprawdź tę efektowną propozycję na to, co zrobić z brukselki. Tylko dwa składniki – ale efekt gwarantowany.
Wymyj, oczyść i obierz brukselkę z zewnętrznych liści. Większe warzywa przetnij na pół.
Włóż brukselkę do naczynia żaroodpornego, skrop oliwą, przypraw solą i pieprzem. Piecz przez około 30 minut, w razie potrzeby przykryj folią aluminiową.
Na patelni rozgrzej masło i upraż na niej migdały.
Do miseczki przełóż upieczoną brukselkę i posyp migdałami. Przypraw do smaku.
I voilà!