Aplikacja
rabarbar
 

Rabarbarowy sos do dań z grilla

Opublikowano 06/30/2023

Dżem z rabarbaru to niejedyny sposób na podanie tego owocu. Możesz przygotować z niego również wyśmienity, oryginalny sos do grilla. Wszystkie potrzebne składniki znajdziesz w sklepie Auchan – stacjonarnie lub online.

Krok 1

Połącz wszystkie składniki w dużym rondlu. Całość dobrze wymieszaj.

Krok 2

Podgrzewaj na średnim ogniu, aż zawartość zacznie bulgotać.

Krok 3

Gotuj na wolnym ogniu, aż rabarbar się rozpadnie i będzie bardzo miękki. Potrwa to około 15 minut. Mieszaj, aby sos się nie przypalił.

Krok 4

Zmiksuj całość blenderem. Dopraw solą i pieprzem. Całkowicie ostudź.

Krok 5

Sos możesz przechowywać w hermetycznym szklanym pojemniku w lodówce do miesiąca lub zamrozić.

Czas całkowity 30 min
Porcja 2
Przygotowanie 30 min
Gotowanie -
 

Rabarbarowy sos do dań z grilla

Opublikowano 06/30/2023

Dżem z rabarbaru to niejedyny sposób na podanie tego owocu. Możesz przygotować z niego również wyśmienity, oryginalny sos do grilla. Wszystkie potrzebne składniki znajdziesz w sklepie Auchan – stacjonarnie lub online.

Krok 1

Połącz wszystkie składniki w dużym rondlu. Całość dobrze wymieszaj.

Krok 2

Podgrzewaj na średnim ogniu, aż zawartość zacznie bulgotać.

Krok 3

Gotuj na wolnym ogniu, aż rabarbar się rozpadnie i będzie bardzo miękki. Potrwa to około 15 minut. Mieszaj, aby sos się nie przypalił.

Krok 4

Zmiksuj całość blenderem. Dopraw solą i pieprzem. Całkowicie ostudź.

Krok 5

Sos możesz przechowywać w hermetycznym szklanym pojemniku w lodówce do miesiąca lub zamrozić.

Czas całkowity 30 min
Porcja 2
Przygotowanie 30 min
Gotowanie -
Składniki
2
4 średnie łodygi rabarbaru, pokrojone na małe kawałki,
4 łyżki brązowego cukru,
3 łyżki syropu klonowego,
½ szklanki ulubionego ketchupu,
2 łyżki octu balsamicznego,
2 łyżki sosu sojowego,
1 łyżka sosu Worcestershire,
1 łyżeczka musztardy dijon,
1 ząbek drobno posiekanego czosnku,
1 łyżka drobno posiekanego imbiru.
Składniki
2
4 średnie łodygi rabarbaru, pokrojone na małe kawałki,
4 łyżki brązowego cukru,
3 łyżki syropu klonowego,
½ szklanki ulubionego ketchupu,
2 łyżki octu balsamicznego,
2 łyżki sosu sojowego,
1 łyżka sosu Worcestershire,
1 łyżeczka musztardy dijon,
1 ząbek drobno posiekanego czosnku,
1 łyżka drobno posiekanego imbiru.