Racuchy owsiane
Opublikowano 20.07.2022Pyszne, puszyste i szybkie w przygotowaniu. Takie właśnie są racuchy owsiane. Jest to doskonały, zdrowszy odpowiednich dla amerykańskich pancakes. Idealnie sprawdzą się w towarzystwie sezonowych owoców lub ulubionych dżemów i powideł. Stare porzekadło mówi, że sercem każdego naleśnika i placka jest oczywiście jajko. Dlatego tak ważnym jest, aby wybierać te od kur z wolnego wybiegu, które nie są karmione paszą z GMO. W tym przepisie pamiętaj, aby wybrać Jaja Pewni Dobrego!
Płatki owsiane blendujemy w malakserze na mąkę.
Do białek dodajemy odrobinę soli i ubijamy na sztywno.
Do białek dodajemy ser, zmielone płatki owsiane, proszek do pieczenia i garść posiekanej żurawiny. Całość delikatnie mieszamy.
Smażymy pod przykryciem przez około 2-3 minuty z każdej strony na oleju kokosowym lub maśle klarowanym.
Racuchy możemy podawać ze świeżymi owocami lub jogurtem naturalnym.
#zdroweracuchy #fitprzekąska #kolacjanasłodko #pewnidobrego #jaja