Relisz z ostrej papryki i czerwonej cebuli
Opublikowano 22.07.2023Co powiesz na relisz, który wprowadzi do Twojej kuchni prawdziwy kulinarne fajerwerki? Ten pikantny dodatek, pełen kolorów i smaków, będzie idealnym towarzyszem dla Twoich grillowanych potraw, kanapek czy nawet pizzy. Daj się porwać tej pikantnej przygodzie!
Jalapeño i słodką paprykę umyj, a następnie pokrój w paseczki (jeśli nie lubisz mocno pikantnych potraw, z ostrych papryczek usuń wcześniej gniazda nasienne). Cebulę obierz i posiekaj w piórka. Rodzynki namocz w occie balsamicznym.
Rozgrzej patelnię i wlej na nią odrobinę oliwy z oliwek. Dorzuć cebulę i smaż około 10 minut, co jakiś czas mieszając. Ma się delikatnie zarumienić.
Na patelnię dodaj około połowy łyżeczki cukru, a także rodzynki. Dolej odrobinę octu balsamicznego,y-01-light-500 light">4. Gotowe!
Na sam koniec dodaj oba rodzaje papryki. Dopraw całość do smaku pieprzem i solą. Jeśli potrzeba, dodaj jeszcze odrobinę cukru. Całość wymieszaj i smaż już tylko do momentu podgrzania papryki.