Ryż po chińsku
Opublikowano 08/12/2022Ryż gotujemy według wskazówek na opakowaniu. Następnie odcedzamy i płuczemy zimną wodą.
Rozmącone w miseczce jajka podgrzewamy na patelni, aż lekko się zetną.
Na patelni typu WOK rozgrzewamy 2 łyżki oleju roślinnego. Następnie dodajemy czosnek, 20 g cebuli dymki oraz groszek. Smażymy około 2-3 minut. Na koniec dodajemy ryż i mieszamy.
Do podsmażonych warzyw dodajemy jajka, łyżkę sosu sojowego oraz sól. Całość dokładnie mieszamy, przekładamy na talerz i posypujemy pozostałą cebulą.
#ryżpochińsku #kuchniaazjatycka #szybkiprzepis
Ryż po chińsku
Opublikowano 08/12/2022Ryż gotujemy według wskazówek na opakowaniu. Następnie odcedzamy i płuczemy zimną wodą.
Rozmącone w miseczce jajka podgrzewamy na patelni, aż lekko się zetną.
Na patelni typu WOK rozgrzewamy 2 łyżki oleju roślinnego. Następnie dodajemy czosnek, 20 g cebuli dymki oraz groszek. Smażymy około 2-3 minut. Na koniec dodajemy ryż i mieszamy.
Do podsmażonych warzyw dodajemy jajka, łyżkę sosu sojowego oraz sól. Całość dokładnie mieszamy, przekładamy na talerz i posypujemy pozostałą cebulą.
#ryżpochińsku #kuchniaazjatycka #szybkiprzepis