Sałatka z czereśniami i awokado
Opublikowano 28.06.2023Czereśnie świetnie komponują się ze świeżymi sałatkami. Możesz je dodać do zielonych sałat, takich jak sałata rzymska lub rukola, wraz z kawałkami sera feta, orzechami i dressingiem na bazie cytryny.
1. Czereśnie wydryluj i pokrój na ćwiartki.
2. Cebulę potnij w cienkie półksiężyce, a następnie je przepołów.
3. Awokado pokrój w grubą kostkę, a pietruszkę drobno posiekaj.
4. Tak przygotowane składniki wsyp do miski, dodaj sok z cytryny.
Czas całkowity 15 min
Porcja 3
Przygotowanie 15 min
Gotowanie -
Składniki
3
300 g czereśni,
czerwona cebula,
1 awokado (dojrzałe),
pęczek natki pietruszki,
łyżka soku z cytryny.