1. Kurczak
Pierś z kurczaka pokrój w drobną kostkę. Łyżkę oliwy z oliwek wlej na patelnię i poczekaj, aż tłuszcz się rozgrzeje. Na gorącą patelnię wrzuć kurczaka, dopraw przyprawą do mięs i smaż przez 10 minut. Pozostaw do ostygnięcia.
2. Awokado
Pokrój awokado na plasterki.
3. Pistacje
Pistacje zmiel delikatnie w blenderze. Odłóż odrobinę do miseczki.
4. Mieszanka sałat
Do miski dodaj umytą mieszankę sałat, dodaj awokado, pistacje i kurczaka.
5. Dressing
Przygotuj dressing. Wymieszaj oliwę z oliwek, sok z cytryny, sól i pieprz.
6. Serwowanie
Polej sałatkę dressingiem i posyp odłożonymi wcześniej pistacjami.
Czas całkowity 15 min
Porcja 2
Przygotowanie 15 min
Gotowanie -
Składniki
2
200 g piersi z kurczaka marki Pewni Dobrego,
1 awokado,
50 g pistacji (prażonych, niesolonych),
100 g mieszanki sałat,
2 łyżki oliwy z oliwek,
przyprawa do mięs,
sok z połowy cytryny,
sól i pieprz do smaku.