Sałatka z tofu
Opublikowano 06.11.2023Głównym składnikiem sałatki jest tofu, które jest źródłem białka roślinnego. Ma ono delikatny i ma neutralny smak, co sprawia, że doskonale komponuje się z innymi składnikami. Kukurydza konserwowa dostarcza słodyczy i chrupkości a pomidor i ogórek świeżości. Sprawdź prosty przepis na ten posiłek!
Pokrój składniki
Pokrój ogórka i pomidora na niewielkie kosteczki. To samo zrób z tofu
Umieść składniki w misce
Wrzuć do miseczki kukurydzę i fasolę z puszki, a następnie dodaj uprzednio pokrojone warzywa oraz tofu.
Dodaj sos i wymieszaj
Dodaj 2 łyżki majonezu. Całość wymieszaj i podawaj z pieczywem – gotowe!
Czas całkowity 20 min
Porcja 1
Przygotowanie 20 min
Gotowanie 0 min
Składniki
1
150 g jasnego pieczywa
100 g kukurydzy konserwowej
1 pomidor
1 ogórek
100 g fasoli czerwonej
2 łyżki majonezu
Kostka tofu