Aplikacja
Sernik z brzoskwiniami
 

Sernik z brzoskwiniami

Opublikowano 22.03.2022

Nasz sernik z brzoskwiniami to kulinarna uczta dla miłośników serowych wypieków i owocowych smaków. Delikatne, kremowe wnętrze spotyka się z soczystymi kawałkami słodkich brzoskwiń, tworząc wyśmienitą smakową harmonię. Ten sernik z brzoskwiniami jest idealnym wyborem na letnie przyjęcia, rodzinne spotkania czy po prostu jako smaczny deser na co dzień.

Średniozaawansowany
Średnia 0.0/5 (0 głosów)
1. Zrób masę serową

Ser zmiksuj z cukrem, jajkami i masłem oraz proszkiem budyniowym.

2. Wyrób ciasto

Oddziel żółtka od białek. Mąkę, margarynę, żółtka, cukier puder i proszek do pieczenia wyrób na gładkie ciasto.

3. Ubij bezową piankę

Białka ubij na pianę. Dodaj do nich cukier i dalej ubijaj. Następnie wymieszaj z mąką ziemniaczaną.

4. Przygotuj ciasto do pieczenia

Blachę do pieczenia wyłóż papierem i zetrzyj na tarce o grubych oczkach połowę ciasta. Na kruszonkę nałóż masę serową, przekrojone na ćwiartki brzoskwinie i bezę. Całość posyp resztą startej kruszonki. Wstaw do nagrzanego do 180°C piekarnika i piecz przez około 60 minut.

Czas całkowity 120 min
Porcja 6
Przygotowanie 60 min
Gotowanie 60 min
Składniki
6
Masa serowa:
Twaróg mielony na sernik - 500 gramów
Jajko - 2 sztuki
Masło - 100 gramów
Budyń o smaku śmietankowym z cukrem WINIARY - 1 opakowanie
Beza:
Białka jajek - 5 sztuk
Cukier - 3 łyżki
Mąka ziemniaczana - 1 łyżka
Składniki na ciasto:
Mąka - 500 gramów
Margaryna - 250 gramów
Żółtko jajek - 5 sztuk
Cukier puder - 3 łyżki
Proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
Dekoracje:
Brzoskwinie w syropie - 1 puszka