Aplikacja
Jak Zrobic Chinskie Pierozki
 

Serowy farsz do pierożków wonton

Opublikowano 15.07.2023

Wyobraź sobie klasyczne pierożki wonton, ale z nieoczekiwanym, serowym zwrotem akcji. Dzięki temu przepisowi połączysz tradycyjne azjatyckie smaki z europejską miłością do sera. Gotowy na kulinarną przygodę? Zróbmy razem niezapomniane pierożki wonton z serowym farszem!

Łatwo
Średnia 0.0/5 (0 głosów)
1. Przygotuj sery

Ser kozi należy pokroić w centymetrowe kostki, natomiast parmezan zetrzeć na tarce.

2. Wymieszaj wszystkie składniki

Wymieszać sery ze wszystkimi pozostałymi składnikami w miseczce i odstawić na pół godziny.

3. Gotowe!

Farsz ułóż na cieście i ulep pierogi. Zwróć szczególną uwagę na to, by zawijać je szczelnie i w nieco grubsze ciasto – jeżeli znajdą się w nim jakiekolwiek otwory, ser podczas parowania natychmiast wypłynie.

Czas całkowity 30 min
Porcja 4
Przygotowanie 30 min
Gotowanie -
Składniki
4
pół łyżeczki soku z cytryny
15 g orzeszków piniowych
250 g sera koziego
łyżeczkę soli i pieprzu
łyżkę stołową miodu
pomidorki koktajlowe (15 sztuk) pokrojone na jak najdrobniejsze kawałki
30 g parmezanu
liście świeżej bazylii