Przygotuj truskawki
Dzień wcześniej przełóż mrożone truskawki do lodówki lub rozmroź je w mikrofalówce.
Połącz składniki
Do wysokiego naczynia przełóż: skyr (i mleko), kefir lub maślankę, obranego i pokrojonego banana, rozmrożone truskawki, liście mięty. Zblenduj całość i przelej do szklanki.
Posyp chrupiącymi dodatkami
Jeśli chcesz wzbogacić swoje smoothie z mrożonych truskawek, przelej je do miseczki, a następnie posyp mieszanką bakalii, np. ulubionych orzechów, pestek słonecznika i dyni.
Czas całkowity 15 min
Porcja 2
Przygotowanie 5 min
Gotowanie 10 min
Składniki
2
300 g mrożonych truskawek
1 banan
150 g skyru naturalnego, kefiru lub maślanki
pół szklanki mleka (jeśli użyjesz skyru i smoothie będzie za gęste)
dwa listki mięty
opcjonalnie: garść ulubionych bakalii i nasion