Stek wołowy z antrykotu
Opublikowano 09.11.2023Jeśli lubisz czerwone mięso, to na pewno docenisz stek wołowy z antrykotu. To jeden z najbardziej popularnych i smacznych sposobów przygotowania wołowiny. Stek z antrykotu jest soczysty, aromatyczny i łatwy w przygotowaniu. Wystarczy kilka minut na rozgrzanej patelni i kilka składników do doprawienia. Stek z antrykotu to idealna propozycja na obiad lub kolację dla miłośników mięsa!
Rozgrzej patelnię na dużym ogniu i wlej olej. Gdy olej będzie gorący, połóż steki na patelni i smaż przez ok. 3 minuty z każdej strony, aż będą dobrze zarumienione.
Dodaj na patelnię obrany i lekko rozgnieciony czosnek wraz z rozmarynem. Przełóż steki na talerz i przykryj folią aluminiową. Pozostaw je na ok. 5 minut, aby nabrały soczystości.
Podawaj steki z ulubionymi dodatkami (np. frytkami) i polej tłuszczem z patelni. Smacznego!