Aplikacja
Proste Szaszlyki Na Grilla
 

Szaszłyki wieprzowe w marynacie jogurtowej

Opublikowano 15.08.2023

Chcesz poczuć magię prawdziwych, soczystych szaszłyków prosto z twojego grilla? Odkryj tajemnicę szaszłyków wieprzowych w naszej nieziemskiej marynacie jogurtowej! Ta wyjątkowa mieszanka sprawi, że mięso stanie się delikatne, aromatyczne i pełne smaku. Jogurt doskonale komponuje się z wieprzowiną, nadając jej świeżości i głębokiego aromatu. Gotowy na kulinarną przygodę? Świat smaków czeka na Ciebie!

Łatwo
Średnia 0.0/5 (0 głosów)
1. Przygotuj mięso

Karkówkę umyj, osusz i pokrój w miarę równą kostkę.

2. Przygotuj marynatę

W misce wymieszaj jogurt naturalny i oliwę z oliwek. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek oraz sól i pieprz.

3. Zamarynuj mięso

Umieść mięso w marynacie przynajmniej na dwie godziny.

4. Przygotuj warzywa

W tym czasie umyj i pokrój warzywa. Pomidory i pieczarki pozostaw w całości.

5. Przygotuj szaszłyki

Naprzemiennie nadziewaj mięso i warzywa na drewniane patyczki.

6. Czas na grillowanie!

Szaszłyki grilluj przez około 20 minut.

Czas całkowity 150 min
Porcja 4
Przygotowanie 130 min
Gotowanie 20 min
Składniki
4
1/2 kg wieprzowiny np. karkówki
1 czerwona papryka
1 zielona papryka
1 czerwona cebula
9 małych pieczarek
9 pomidorków koktajlowych
1/2 szklanki jogurtu naturalnego
2 ząbki czosnku
łyżka oliwy z oliwek
garść soli i pieprzu