Aplikacja
Jak Zrobic Szaszlyki Na Grilla
 

Szaszłyki z baraniną w marynacie z białego wina

Opublikowano 08/17/2023

Wyobraź sobie, jak soczysta baranina łączy się z delikatnym aromatem białego wina. Brzmi kusząco? To właśnie magia naszych szaszłyków z baraniną w marynacie z białego wina! Te wyjątkowe przysmaki to połączenie tradycji z odrobiną nowoczesności. Marynata nadaje mięsu delikatność i wyrafinowany smak, a grillowane kawałki baraniny topią się w ustach. Gotów na tę kulinarną podróż? Zabierz rodzinę i przyjaciół, rozpal grill i przygotuj się na prawdziwe święto smaku!

1. Wymieszaj składniki

W dużej misce wymieszaj ze sobą olej, białe wino oraz przyprawy.

2. Przygotuj mięso

Baraninę pokój w kostkę o równej wielkości. Boczek pokrój na plasterki. Mięso umieść w przygotowanej marynacie z oleju, wina i przypraw na minimum 12 godzin.

3. Przygotuj warzywa

Cebulę obierz i pokrój w talarki, podobnie jak cukinię.

4. Czas na stworzenie szaszłyków!

Przygotuj drewniane patyczki, na które nadziewaj kolejno kawałek mięsa, boczku, cukinii i cebuli.

5. Czas na grillowanie!

Szaszłyki ułóż na rozgrzanym grillu. Po około 20 minutach będą gotowe.

Czas całkowity 750 min
Porcja 5
Przygotowanie 10 min
Gotowanie 20 min
 

Szaszłyki z baraniną w marynacie z białego wina

Opublikowano 08/17/2023

Wyobraź sobie, jak soczysta baranina łączy się z delikatnym aromatem białego wina. Brzmi kusząco? To właśnie magia naszych szaszłyków z baraniną w marynacie z białego wina! Te wyjątkowe przysmaki to połączenie tradycji z odrobiną nowoczesności. Marynata nadaje mięsu delikatność i wyrafinowany smak, a grillowane kawałki baraniny topią się w ustach. Gotów na tę kulinarną podróż? Zabierz rodzinę i przyjaciół, rozpal grill i przygotuj się na prawdziwe święto smaku!

1. Wymieszaj składniki

W dużej misce wymieszaj ze sobą olej, białe wino oraz przyprawy.

2. Przygotuj mięso

Baraninę pokój w kostkę o równej wielkości. Boczek pokrój na plasterki. Mięso umieść w przygotowanej marynacie z oleju, wina i przypraw na minimum 12 godzin.

3. Przygotuj warzywa

Cebulę obierz i pokrój w talarki, podobnie jak cukinię.

4. Czas na stworzenie szaszłyków!

Przygotuj drewniane patyczki, na które nadziewaj kolejno kawałek mięsa, boczku, cukinii i cebuli.

5. Czas na grillowanie!

Szaszłyki ułóż na rozgrzanym grillu. Po około 20 minutach będą gotowe.

Czas całkowity 750 min
Porcja 5
Przygotowanie 10 min
Gotowanie 20 min
Składniki
5
1 kilogram comber z baraniny
40 dag surowego boczku
7 dużych cebul
2 duże cukinie
1/2 szklanki oleju
1/2 szklanki białego wytrawnego wina
1/2 łyżeczki ostrej papryki
1/2 łyżeczki rozmarynu
Szczypta soli i pieprzu
Składniki
5
1 kilogram comber z baraniny
40 dag surowego boczku
7 dużych cebul
2 duże cukinie
1/2 szklanki oleju
1/2 szklanki białego wytrawnego wina
1/2 łyżeczki ostrej papryki
1/2 łyżeczki rozmarynu
Szczypta soli i pieprzu