1. Czas na pieczarki!
Obierz pieczarki i oddziel nóżki od kapeluszy.
2. Pozostałe warzywa
Pozostałe warzywa opłucz i pokrój w cząstki. Cebulę pokrój w krążki.
3. Nadziewanie!
Przygotuj patyczki do grilla i nadziewaj kawałki warzyw w różnej kolejności.
4. Pora na sos!
Przygotuj sos – wymieszaj ze sobą dokładnie wszystkie składniki i posmaruj lub polej nim szaszłyki.
5. Grillowanie
Tak przygotowane szaszłyki piecz na grillu. Uważaj, by nie zbliżać ich za bardzo do żaru, bo z zewnątrz się przypalą, a w środku będą zimne.
Czas całkowity 25 min
Porcja 1
Przygotowanie 10 min
Gotowanie 15 min
Składniki
1
cukinia - 1 sztuka
bakłażan - 1 sztuka
papryka - 3 papryki (zielona, żółta, czerwona)
pieczarki - 5 sztuk
cebula - 1 sztuka
Sos:
oliwa z oliwek - 4 łyżki
sok z cytryny - 1 łyżka
musztarda - 1 łyżka
sól
pieprz
czosnek granulowany
zioła prowansalskie
oregano