1. Przygotuj mięso
Odetnij skórę z piersi kaczki. Mięso drobno posiekaj na tatar. Dodaj posiekaną czerwoną cebulą, pokrojone suszone pomidory. Dopraw solą i pieprzem. Dodaj oliwę z oliwek i wymieszaj.
2. Usmaż kapary
Kapary usmaż na oliwie, aby wydobyć ich smak. Odsącz z nadmiaru tłuszczu.
3. Sposób podania
Wyłóż tatar na talerz, posyp kaparami i udekoruj liśćmi bazylii.
Podawaj z grillowaną bagietką.
Niewykorzystane suszone pomidory i bazylię dodaj do oliwy – zyskuje ona wtedy ciekawy aromat, który świetnie sprawdzi się do sałatek i makaronów.
Czas całkowity 15 min
Porcja 4
Przygotowanie 10 min
Gotowanie -
Składniki
4
Pierś z kaczki Pewni Dobrego - 1 sztuka
Czerwona cebula - 1 sztuka
Suszone pomidory - 5 sztuk
Kapary - 1 łyżka
Bazylia - doniczka
Oliwa - 1 łyżka
Sól - szczypta
Pieprz - szczypta
Bagietka - 1 sztuka