Tatar z kaczki
Opublikowano 03/29/2023Prawdopodobnie każdy choć raz spróbował tatara wołowego. Jednak ile razy zetknęliście się z tatarem z kaczki? Przedstawiamy prosty przepis na tatar z kaczki.
Odetnij skórę z piersi kaczki. Mięso drobno posiekaj na tatar. Dodaj posiekaną czerwoną cebulą, pokrojone suszone pomidory. Dopraw solą i pieprzem. Dodaj oliwę z oliwek i wymieszaj.
Kapary usmaż na oliwie, aby wydobyć ich smak. Odsącz z nadmiaru tłuszczu.
Wyłóż tatar na talerz, posyp kaparami i udekoruj liśćmi bazylii.
Podawaj z grillowaną bagietką.
Niewykorzystane suszone pomidory i bazylię dodaj do oliwy – zyskuje ona wtedy ciekawy aromat, który świetnie sprawdzi się do sałatek i makaronów.

Tatar z kaczki
Opublikowano 03/29/2023Prawdopodobnie każdy choć raz spróbował tatara wołowego. Jednak ile razy zetknęliście się z tatarem z kaczki? Przedstawiamy prosty przepis na tatar z kaczki.
Odetnij skórę z piersi kaczki. Mięso drobno posiekaj na tatar. Dodaj posiekaną czerwoną cebulą, pokrojone suszone pomidory. Dopraw solą i pieprzem. Dodaj oliwę z oliwek i wymieszaj.
Kapary usmaż na oliwie, aby wydobyć ich smak. Odsącz z nadmiaru tłuszczu.
Wyłóż tatar na talerz, posyp kaparami i udekoruj liśćmi bazylii.
Podawaj z grillowaną bagietką.
Niewykorzystane suszone pomidory i bazylię dodaj do oliwy – zyskuje ona wtedy ciekawy aromat, który świetnie sprawdzi się do sałatek i makaronów.