Aplikacja
Tatar z kaczki
 

Tatar z kaczki

Opublikowano 29.03.2023

Prawdopodobnie każdy choć raz spróbował tatara wołowego. Jednak ile razy zetknęliście się z tatarem z kaczki? Przedstawiamy prosty przepis na tatar z kaczki.

Łatwo
Średnia 5.0/5 (1 głosów)
1. Przygotuj mięso

Odetnij skórę z piersi kaczki. Mięso drobno posiekaj na tatar. Dodaj posiekaną czerwoną cebulą, pokrojone suszone pomidory. Dopraw solą i pieprzem. Dodaj oliwę z oliwek i wymieszaj.

2. Usmaż kapary

Kapary usmaż na oliwie, aby wydobyć ich smak. Odsącz z nadmiaru tłuszczu.

3. Sposób podania

Wyłóż tatar na talerz, posyp kaparami i udekoruj liśćmi bazylii.

Podawaj z grillowaną bagietką.

Niewykorzystane suszone pomidory i bazylię dodaj do oliwy – zyskuje ona wtedy ciekawy aromat, który świetnie sprawdzi się do sałatek i makaronów.

Czas całkowity 15 min
Porcja 4
Przygotowanie 10 min
Gotowanie -
Składniki
4
Pierś z kaczki Pewni Dobrego - 1 sztuka
Czerwona cebula - 1 sztuka
Suszone pomidory - 5 sztuk
Kapary - 1 łyżka
Bazylia - doniczka
Oliwa - 1 łyżka
Sól - szczypta
Pieprz - szczypta
Bagietka - 1 sztuka