Aplikacja
Tatar z łososia
 

Tatar z łososia

Opublikowano 21.01.2022

Tatar z łososia to prawdziwa kulinarna gratka dla wykwintnych smakoszy. Do jego przygotowania najlepiej sprawdzi się Łosoś Jurajski Pewni Dobrego pochodzi z pierwszej na świecie, polskiej hodowli wykorzystującej czystą wodę. Woda pochodzi z epoki dolnej jury, posiada szereg mikro i makroelementów. Ponadto, w procesie produkcji nie są stosowane antybiotyki.

Średniozaawansowany
Średnia 0.0/5 (0 głosów)
1. Przygotowujemy tatar

Łososia, ogórka, cebulę oraz grzybki drobno siekamy i dokładnie mieszamy. Całość doprawiamy oliwą, sosem sojowym solą i pieprzem.

2. Komponujemy danie

Porcję tatara podajemy z chrzanem.

#tatar #tatarzłososia #łosośjurajski #pewnidobrego

Czas całkowity 20 min
Porcja 2
Przygotowanie 20 min
Gotowanie -
Składniki
2
Łosoś wędzony na zimno
Oliwa
Chrzan
Sos sojowy
Pieprz
Sól
Ogórki konserwowe
Cebula
Grzyby konserwowe