Tatar z łososia
Opublikowano 21.01.2022Tatar z łososia to prawdziwa kulinarna gratka dla wykwintnych smakoszy. Do jego przygotowania najlepiej sprawdzi się Łosoś Jurajski Pewni Dobrego pochodzi z pierwszej na świecie, polskiej hodowli wykorzystującej czystą wodę. Woda pochodzi z epoki dolnej jury, posiada szereg mikro i makroelementów. Ponadto, w procesie produkcji nie są stosowane antybiotyki.
1. Przygotowujemy tatar
Łososia, ogórka, cebulę oraz grzybki drobno siekamy i dokładnie mieszamy. Całość doprawiamy oliwą, sosem sojowym solą i pieprzem.
2. Komponujemy danie
Porcję tatara podajemy z chrzanem.
#tatar #tatarzłososia #łosośjurajski #pewnidobrego
Czas całkowity 20 min
Porcja 2
Przygotowanie 20 min
Gotowanie -
Składniki
2
Łosoś wędzony na zimno
Oliwa
Chrzan
Sos sojowy
Pieprz
Sól
Ogórki konserwowe
Cebula
Grzyby konserwowe