Aplikacja
Wegańska tortilla z białą fasolą
 

Wegańska tortilla z białą fasolą

Opublikowano 03.03.2023

Smaczną i zdrową propozycją wegańskiego obiadu jest tortilla z fasolą. Przepis jest bardzo prosty – potrawę przygotujesz w mniej niż pół godziny!

Łatwo
Średnia 5.0/5 (1 głosów)
1. Przygotuj fasolę

Rozgnieć widelcem ziarna fasoli.

2. Przygotuj pomidorki

Drobno pokrój suszone pomidorki.

3. Wymieszaj składniki

Wrzuć do naczynia suszone pomidory i fasolę. Dodaj oliwę i keczup. Całość starannie wymieszaj.

4. Pokrój warzywa

Pokrój w kostkę paprykę, świeże pomidory i ogórka. Wrzuć je do osobnego naczynia.

5. Dodaj przyprawy

Dodaj kukurydzę, przypraw pieprzem i solą. Całość dokładnie wymieszaj.

6. Przygotuj placki

Posmaruj placki tortilli pastą z fasoli. Nałóż na tortillę łyżkę mieszanki warzywnej z miski. Zawiń placki w rulony.

7. Udekoruj tortille

Powstałe w ten sposób danie możesz udekorować pozostałymi warzywami. Smacznego!

Czas całkowity 15 min
Porcja 4
Przygotowanie 15 min
Gotowanie -
Składniki
4
8 łyżek białej fasoli,
4 placki tortilla (najlepiej pełnoziarniste),
4 pomidory średniej wielkości,
1 papryka zielona,
8 pomidorków suszonych,
8 łyżek kukurydzy,
około 3/4 zielonego ogórka wężowego,
2 łyżki dobrej oliwy Auchan,
2 łyżki keczupu,
szczypta pieprzu i soli do smaku.