1. Przygotuj fasolę
Rozgnieć widelcem ziarna fasoli.
2. Przygotuj pomidorki
Drobno pokrój suszone pomidorki.
3. Wymieszaj składniki
Wrzuć do naczynia suszone pomidory i fasolę. Dodaj oliwę i keczup. Całość starannie wymieszaj.
4. Pokrój warzywa
Pokrój w kostkę paprykę, świeże pomidory i ogórka. Wrzuć je do osobnego naczynia.
5. Dodaj przyprawy
Dodaj kukurydzę, przypraw pieprzem i solą. Całość dokładnie wymieszaj.
6. Przygotuj placki
Posmaruj placki tortilli pastą z fasoli. Nałóż na tortillę łyżkę mieszanki warzywnej z miski. Zawiń placki w rulony.
7. Udekoruj tortille
Powstałe w ten sposób danie możesz udekorować pozostałymi warzywami. Smacznego!
Czas całkowity 15 min
Porcja 4
Przygotowanie 15 min
Gotowanie -
Składniki
4
8 łyżek białej fasoli,
4 placki tortilla (najlepiej pełnoziarniste),
4 pomidory średniej wielkości,
1 papryka zielona,
8 pomidorków suszonych,
8 łyżek kukurydzy,
około 3/4 zielonego ogórka wężowego,
2 łyżki dobrej oliwy Auchan,
2 łyżki keczupu,
szczypta pieprzu i soli do smaku.