1. Czas fasoli
Wymieszaj ugotowaną fasolę i ciecierzycę w misce i rozgnieć je widelcem.
2. Połącz produkty
Dodaj płatki drożdżowe, bulion warzywny, bułkę tartą, mąkę ziemniaczaną, sól, pieprz, paprykę, czosnek, kolendrę i kminek. Dokładnie wymieszaj, aż składniki się połączą.
3. Formowanie
Uformuj z masy kiełbaski i obtocz je w bułce tartej.
4. Grillowanie
Umieść kiełbaski na grillu i grilluj z każdej strony przez około 5 minut, aż staną się chrupiące i rumiane.
5. Serwowanie
Podawaj z ulubionymi dodatkami, na przykład w bułce, z warzywami lub sałatką.
Czas całkowity 50 min
Porcja 4
Przygotowanie 30 min
Gotowanie 20 min
Składniki
4
1,5 szklanki ugotowanej fasoli czerwonej,
0,5 szklanki ugotowanej ciecierzycy,
0,25 szklanki płatków drożdżowych,
0,25 szklanki bulionu warzywnego,
0,25 szklanki bułki tartej,
0,25 szklanki mąki ziemniaczanej,
przyprawy: sól, pieprz, papryka wędzona, czosnek granulowany, kolendra mielona, kminek.