Wegetariańskie leczo
Opublikowano 26.07.2023Odkryj bogactwo smaków i aromatów roślinnej kuchni z naszym przepisem na Wegetariańskie Leczo. Ten aromatyczny, pełen warzyw gulasz to doskonała propozycja dla tych, którzy poszukują zdrowych, ale sycących posiłków. Jest łatwe do przygotowania i doskonale smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno. Wypróbuj nasz przepis na Wegetariańskie Leczo i odkryj, jak pyszne może być zdrowe odżywianie!
Przygotuj wszystkie składniki: pokrój warzywa i odsącz ciecierzycę.
W garnku rozgrzej olej i wrzuć kolejno cebulę, czosnek, paprykę, cukinię.
Dodaj koncentrat pomidorowy.
Dopraw całość, wymieszaj dokładnie i gotuj leczo przez 20 minut na średnim ogniu pod przykryciem, do zmięknięcia składników. Jeśli to potrzebne, dolej wody.
Posyp potrawę posiekaną natką pietruszki przed podaniem. Możesz podać leczo samodzielnie, z ryżem lub kawałkiem chrupiącego chleba.