Zapiekane kajzerki
Opublikowano 04.03.2024Brak pomysłu na kolację? Spokojnie, ten przepis to gotowe i smaczne rozwiązanie. Chrupiąca kajzerka, ciągnący się ser, a do tego pieczarki Pewni Dobrego. Grzyby te pochodzą z rodzinnych gospodarstw na Podlasiu. Mało tego, produkowane są na ekologicznych podłożach.
2. Faszerujemy kajzerki
Po przekrojeniu kajzerki na pół, wydrążany odrobinę środka tak, aby zmieścił się wcześniej przygotowany farsz. Następnie posypujemy dno bułki startym serem, nakłądamy boczek z pieczarkami i dokładnie posypujemy wierzch mozarellą.
3. Pieczemy
Tak przygotowane zapiekanki wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180°C na około 15 minut
4. Komponujemy danie
Po wyjęciu, kajzerki możemy posypać posiekanym szczypiorkiem i płatkami chilli.
Czas całkowity 20 min
Porcja 4
Przygotowanie 10 min
Gotowanie -
Składniki
4
Kajzerki - 4 sztuki
Mozarella wiórki - 4 łyżeczki
Pieczarki - 5 sztuk
Boczek surowy - 4 plasterki
Szczypiorek - szczypta
Pieprz - szczypta
Chilli płatki - szczypta