Zapiekane kajzerki
Opublikowano 03/20/2023Brak pomysłu na kolację? Spokojnie, ten przepis to gotowe i smaczne rozwiązanie. Chrupiąca kajzerka, ciągnący się ser, a do tego pieczarki Pewni Dobrego. Grzyby te pochodzą z rodzinnych gospodarstw na Podlasiu. Mało tego, produkowane są na ekologicznych podłożach.
Po przekrojeniu kajzerki na pół, wydrążany odrobinę środka tak, aby zmieścił się wcześniej przygotowany farsz. Następnie posypujemy dno bułki startym serem, nakłądamy boczek z pieczarkami i dokładnie posypujemy wierzch mozarellą.
Tak przygotowane zapiekanki wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180°C na około 15 minut
Po wyjęciu, kajzerki możemy posypać posiekanym szczypiorkiem i płatkami chilli.
Zapiekane kajzerki
Opublikowano 03/20/2023Brak pomysłu na kolację? Spokojnie, ten przepis to gotowe i smaczne rozwiązanie. Chrupiąca kajzerka, ciągnący się ser, a do tego pieczarki Pewni Dobrego. Grzyby te pochodzą z rodzinnych gospodarstw na Podlasiu. Mało tego, produkowane są na ekologicznych podłożach.
Po przekrojeniu kajzerki na pół, wydrążany odrobinę środka tak, aby zmieścił się wcześniej przygotowany farsz. Następnie posypujemy dno bułki startym serem, nakłądamy boczek z pieczarkami i dokładnie posypujemy wierzch mozarellą.
Tak przygotowane zapiekanki wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180°C na około 15 minut
Po wyjęciu, kajzerki możemy posypać posiekanym szczypiorkiem i płatkami chilli.