Żeberka z grilla w sosie BBQ
Opublikowano 07/31/2022Żeberka z grilla w sosie BBQ to doskonała propozycja na letnie popołudnie. Zapach grillowanego mięsa rozejdzie się w powietrzu, a rozpalony ogień pobudzi apetyt. Poniższy przepis pozwoli Ci przygotować danie, które zachwyci niezależnie od okazji. Podawane z dodatkiem grillowanych warzyw lub chrupiących ziemniaków, żeberka z grilla stają się przepysznym posiłkiem, który przypadnie do gustu wielu osobom.
W rondelku podgrzej łyżkę oleju lub oliwy, podsmaż na nim czosnek przeciśnięty przez praskę. Dodaj pozostałe składniki sosu, wymieszaj, pozwól im się zagotować. Po zagotowaniu zmniejsz ogień do minimum i gotuj jeszcze około 15 minut.
Żeberka umyj, oczyść z błonek i przeźroczystych skórek. Delikatnie posól i zwiń w rulon. Zepnij za pomocą patyczka do szaszłyków.
Posmaruj je przygotowanym sosem i ułóż na grillu. Przykryj pokrywą grilla lub folią aluminiową. Piecz przez około 2 godziny. Smaruj żeberka sosem i przekładaj co 15 minut, tak by się nie przypaliły. Pamiętaj, by mięso było przykryte przez cały czas pieczenia oraz by gasić płomień wywoływany przez wytapiający się tłuszcz. Po upieczeniu rozepnij żeberka i podziel na porcje.

Żeberka z grilla w sosie BBQ
Opublikowano 07/31/2022Żeberka z grilla w sosie BBQ to doskonała propozycja na letnie popołudnie. Zapach grillowanego mięsa rozejdzie się w powietrzu, a rozpalony ogień pobudzi apetyt. Poniższy przepis pozwoli Ci przygotować danie, które zachwyci niezależnie od okazji. Podawane z dodatkiem grillowanych warzyw lub chrupiących ziemniaków, żeberka z grilla stają się przepysznym posiłkiem, który przypadnie do gustu wielu osobom.
W rondelku podgrzej łyżkę oleju lub oliwy, podsmaż na nim czosnek przeciśnięty przez praskę. Dodaj pozostałe składniki sosu, wymieszaj, pozwól im się zagotować. Po zagotowaniu zmniejsz ogień do minimum i gotuj jeszcze około 15 minut.
Żeberka umyj, oczyść z błonek i przeźroczystych skórek. Delikatnie posól i zwiń w rulon. Zepnij za pomocą patyczka do szaszłyków.
Posmaruj je przygotowanym sosem i ułóż na grillu. Przykryj pokrywą grilla lub folią aluminiową. Piecz przez około 2 godziny. Smaruj żeberka sosem i przekładaj co 15 minut, tak by się nie przypaliły. Pamiętaj, by mięso było przykryte przez cały czas pieczenia oraz by gasić płomień wywoływany przez wytapiający się tłuszcz. Po upieczeniu rozepnij żeberka i podziel na porcje.