Zielone pesto
Opublikowano 04/28/2022Sercem zielonego pesto jest bazylia. Dlatego przed wykonaniem tego przepisu upewnij się, że Twoje zioła są wysokiej jakości. Bazylia Pewni Dobrego pochodzi z Polskich upraw ekologicznych. To właśnie dzięki niej zielone pesto z naszego przepisu jest takie smaczne.
Do malaksera wrzuć pokrojony i obrany czosnek, bazylię i orzeszki pinii. Całość blenduj do momentu uzyskania jednolitej masy. Następnie stopniowo dodawaj starty ser i miksuj. Pod koniec dodaj oliwę i dopraw solą.
Gotową pastę przełóż do słoiczków. Na wierzch nalej łyżkę oliwy. Przechowuj w lodówce.

Zielone pesto
Opublikowano 04/28/2022Sercem zielonego pesto jest bazylia. Dlatego przed wykonaniem tego przepisu upewnij się, że Twoje zioła są wysokiej jakości. Bazylia Pewni Dobrego pochodzi z Polskich upraw ekologicznych. To właśnie dzięki niej zielone pesto z naszego przepisu jest takie smaczne.
Do malaksera wrzuć pokrojony i obrany czosnek, bazylię i orzeszki pinii. Całość blenduj do momentu uzyskania jednolitej masy. Następnie stopniowo dodawaj starty ser i miksuj. Pod koniec dodaj oliwę i dopraw solą.
Gotową pastę przełóż do słoiczków. Na wierzch nalej łyżkę oliwy. Przechowuj w lodówce.