Aplikacja
Zupa Z Fasolki Szparagowej
 

Zupa z fasolą szparagową

Opublikowano 27.07.2023

Zupa z fasolki szparagowej – sycące i szybkie w przygotowaniu danie, które zadowoli nawet najbardziej wybredne podniebienia. Do jej przyrządzenia potrzebujesz tylko kilku składników i odrobiny czasu. Poznaj nasz przepis na krem z fasolki szparagowej i delektuj się jej smakiem!

Łatwo
Średnia 0.0/5 (0 głosów)
1. Przygotuj bulion

W dużym garnku zagotuj dwie szklanki wody i dodaj kostki rosołowe. Możesz przygotować bulion z kostek warzywnych, drobiowych czy wołowych. Jeśli masz możliwości i czas, to bulion możesz ugotować od podstaw z dowolnego rodzaju mięs i warzyw.

2. Dodaj włoszczyznę

Włoszczyznę dokładnie umyj i dorzuć do gotującego się bulionu. Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę, a następnie również wrzuć do wywaru. W międzyczasie obierz i pokrój świeżą fasolkę szparagową lub zacznij jej rozmrażanie.

3. Dodaj fasolkę szparagową

Po około 10 minutach gotujące się warzywa powinny być miękkie. W tym momencie możesz dorzucić uprzednio przygotowane kawałki fasolki szparagowej.

4. Dodaj przyprawy

Po kolejnych 10 minutach dodaj sól, pieprz oraz wybrane przyprawy, np. kurkumę oraz majeranek, by zupa była wyjątkowo aromatyczna.

Czas całkowity 30 min
Porcja 2
Przygotowanie 10 min
Gotowanie 20 min
Składniki
2
2 szklanki bulionu drobiowego, wołowego lub warzywnego
szklanka fasolki szparagowej – świeżej lub mrożonej
cztery, średnie ziemniaki
jeden korzeń pietruszki
jeden korzeń selera
średnia marchewka
szczypta soli i pieprzu do smaku
opcjonalnie inne przyprawy, np. kurkuma, majeranek