Przepis na krewetki z warzywnym spaghetti

Opublikowano 01/11/2023

Aromatyczne krewetki podane z warzywnym spaghetti to wyśmienita fuzja smaków, bogate źródło białka pokarmowego, to niskokaloryczne danie przygotujesz w ekspresowym tempie, będzie gotowe w 15 minut! Poznaj przepis na wartościowe danie ekspresowe, który zasmakuje całej rodzinie. Wyczarowanie zbilansowanego posiłku z recepturami Auchan jest szybkie i proste. Nie mając czasu na wielogodzinne gotowanie, skorzystaj z naszych pomysłów i zachwyć podniebienia swoich najbliższych wyjątkowym przepisem na spaghetti warzywne z krewetkami.

restaurantrestaurantrestaurant Średniozaawansowany
Total time
Czas całkowity 15 min
Serves
Porcja 4
Preparation
Przygotowanie 10 min
Cooking
Gotowanie 5 min
1. Obieramy krewetki

Z krewetek zdejmujemy pancerze oraz odrywamy głowę. Następnie za pomocą małego nożyka wyciągamy jelito. Po obraniu pancerze oraz głowy wrzucamy do garnuszka przydadzą się do zrealizowania naszej porady Zero-Waste.

2. Szykujemy spaghetti warzywne

Za pomocą obieraczki do warzyw tworzymy nitki spaghetti z cukinii i marchewki.

3. Podgrzewamy krewetki

Do patelni typu WOK wlewamy oliwę ,wrzucamy posiekany czosnek, kolendrę oraz startą papryczkę chilli. Następnie dodajemy krewetki i makaron warzywny. Na sam koniec dolewamy odrobinę bulionu (patrz-patent Zero-Waste) oraz wrzucamy 15 g zimnego masła w celu zagęszczenia sosu.

4. Komponowanie dania

Po podgrzaniu dania oraz wydobyciu niego aromatu nakładamy odpowiednią ilość na talerz. Na sam koniec warzywny makaron z krewetkami można skropić sokiem z cytryny.

Patent #zerowaste

Pancerze oraz głowy krewetek wrzucamy do garnka i podsmażamy przez kilka minut. Następnie zalewamy wodą, dodajemy kilka ząbków czosnku oraz grubszy plasterek cytryny. Po około 15 minutach otrzymamy pyszny bulion, który możemy zamrozić i wykorzystywać do wydobywania aromatu z dań z owocami morza lub rybami.