Tatar z kaczki

Opublikowano 03/29/2023

Prawdopodobnie każdy choć raz spróbował tatara wołowego. Jednak ile razy zetknęliście się z tatarem z kaczki? Przedstawiamy prosty przepis na tatar z kaczki.

restaurantrestaurantrestaurant Łatwo
Total time
Czas całkowity 15 min
Serves
Porcja 4
Preparation
Przygotowanie 10 min
Cooking
Gotowanie -
1. Przygotuj mięso

Odetnij skórę z piersi kaczki. Mięso drobno posiekaj na tatar. Dodaj posiekaną czerwoną cebulą, pokrojone suszone pomidory. Dopraw solą i pieprzem. Dodaj oliwę z oliwek i wymieszaj.

2. Usmaż kapary

Kapary usmaż na oliwie, aby wydobyć ich smak. Odsącz z nadmiaru tłuszczu.

3. Sposób podania

Wyłóż tatar na talerz, posyp kaparami i udekoruj liśćmi bazylii.

Podawaj z grillowaną bagietką.

Niewykorzystane suszone pomidory i bazylię dodaj do oliwy – zyskuje ona wtedy ciekawy aromat, który świetnie sprawdzi się do sałatek i makaronów.