Skórka owoców to prawdziwa skarbnica witamin i składników mineralnych. Właśnie dlatego podczas przygotowywania domowych przetworów warto ją wykorzystać. Ta z...
Robienie przetworów na zimę to w wielu domach element rodzinnej tradycji. I bardzo dobrze – domowe konfitury są bowiem nie...
Zima to czas, kiedy często wracamy myślami do ciepłych dni spędzonych wśród lasów, zbierając świeże grzyby. Dzięki naszemu przepisowi, możesz...
Wczesna jesień to najlepszy moment, by wziąć się za robienie przetworów! Domowy przecier pomidorowy z dojrzałych, sezonowych warzyw zdecydowanie różni...
Czy kiedykolwiek próbowałeś domowego dżemu z agrestu? Jeśli nie, to właśnie nadarza się idealna okazja! Agrest to prawdziwy skarb natury,...
Dżem z rabarbaru to niejedyny sposób na podanie tego owocu. Możesz przygotować z niego również wyśmienity, oryginalny sos do grilla....
Potrzebujesz dodatku do letniego ciasta lub deseru? A może zostały Ci w lodówce łodygi i zastanawiasz się, co z nimi...
Co można zrobić z czereśni? Jeśli masz większą ilość owoców, możesz ich użyć do przygotowania domowego dżemu. Wystarczy je ugotować...
Oprócz deserów i dań obiadowych możesz przygotować też smakowite przetwory z dyni, które pozwolą Ci cieszyć się jej smakiem przez...
Chcesz przechować chrzan do następnych świąt? Odpowiednie przygotowanie pozwoli Ci zwiększyć trwałość i świeżość smakołyku o kilka miesięcy. Zobacz zatem,...
Chutney to nic innego jak sporządzony z owoców i warzyw gęsty sos używany zarówno do potraw mięsnych jak i wegetariańskich....