
Zapiekane kajzerki
Opublikowano 03/20/2023Brak pomysłu na kolację? Spokojnie, ten przepis to gotowe i smaczne rozwiązanie. Chrupiąca kajzerka, ciągnący się ser, a do tego pieczarki Pewni Dobrego. Grzyby te pochodzą z rodzinnych gospodarstw na Podlasiu. Mało tego, produkowane są na ekologicznych podłożach.
Łatwo
Czas całkowity 20 min
Porcja 4
Przygotowanie 10 min
Gotowanie -
2. Faszerujemy kajzerki
Po przekrojeniu kajzerki na pół, wydrążany odrobinę środka tak, aby zmieścił się wcześniej przygotowany farsz. Następnie posypujemy dno bułki startym serem, nakłądamy boczek z pieczarkami i dokładnie posypujemy wierzch mozarellą.
3. Pieczemy
Tak przygotowane zapiekanki wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180°C na około 15 minut
4. Komponujemy danie
Po wyjęciu, kajzerki możemy posypać posiekanym szczypiorkiem i płatkami chilli.